+902322601001
biomedupdate@idu.edu.tr

Nermin Topaloğlu Avşar

Update your knowledge

Dr. Nermin TOPALOĞLU AVŞAR
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi

 

Seminer Hakkında:

Kanser ve enfeksiyon hastalıklarının tedavisi günümüz dünyasında en zorlu tedaviler arasındadır. Bu hastalıkların rastlanma sıklığı gün geçtikçe artmakta ve geleneksel tedavi yöntemleri yetersiz kalmaktadır. Ayrıca bu tedavilere ciddi yan etkiler eşlik etmektedir. Bu nedenle araştırmacılar bu hastalıkların üstesinden gelmek ve olası yan etkileri ortadan kaldırmak için yeni teknolojilere odaklanmıştır. Işık tedavileri, kanser ve enfeksiyon hastalıklarıyla başa çıkmak için kullanılan yeni tedavi yöntemlerinden biridir. Özellikle lazer cihazlarının kullanımı, ışın demetinin koherent, tek dalgaboylu ve koşutlanmış olma özelliklerinden dolayı daha umut verici bir terapötik teknoloji haline gelmiştir.

Bu konuşma, farklı lazer cihazlarının kanser ve enfeksiyon hastalıkları üzerindeki terapötik etkisine odaklanacaktır. Farklı hücre tipi ve dalgaboylarına bağlı olarak gerçekleşen Lazer-Hücre etkileşimi mekanizmaları hakkında bilgi verecektir. Ayrıca Nanobilim alanının bir ürünü olarak yeni biyomalzemelerin terapötik laser uygulamalarında kullanılarak yöntemin etkinliğini nasıl arttırdığı, olası yan etkilerin nasıl ortadan kaldırıldığı ve tekrarlama riski olmadan daha hızlı bir tedaviyle nasıl sonuçlandığı anlatılacaktır.

 

Konuşmacı Hakkında:

Nermin TOPALOĞLU AVŞAR, 2014 yılında İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Biyomedikal Mühendisliği Bölümü’nde Doktor Öğretim Üyesi olarak atanmıştır. Doktorasını Boğaziçi Üniversitesi, Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü’nde tamamlamıştır. Halen Biyomedikal Optik ve Lazer Uygulamaları Laboratuvarı’nın yürütücüsüdür. Araştırma grubunun çalışma alanı Işık- Doku Etkileşim Mekanizmaları, Lazerin Klinik Uygulamaları, Fotodinamik Terapi ve Fotobiyomodülasyon’dur. Ayrıca farklı ışık kaynağı ve sıcaklık ölçüm sistemlerinin tasarımı üzerinde çalışmaları devam etmektedir. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Üniversite Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü tarafından finanse edilen projelerle farklı dalgaboylarına sahip çeşitli ışık kaynaklarının farklı hücre ve doku tipleri üzerindeki etkisini araştırmaktadır.