+902322601001
biomedupdate@idu.edu.tr

Ömer AYDIN – Biyografi

Update your knowledge

Dr. Ömer AYDIN

Erciyes Üniversitesi

Nanotıp Araçları olmadan Kanserde Ultrason Tabanlı Terapiler

Seminer Hakkında:

Araştırmam, i) birincil prostat kanserinin fokal ablasyonu için yeni terapötik yaklaşımların geliştirilmesi; ii) immünoterapi perspektifiyle murin melanom ve göğüs kanseri modellerinde pFUS’un immünomodülasyon etkisinin karakterizasyonu; ve iii) gen iletimi için ultrason-aktif akıllı parçacıkların tasarlanması. Fokal prostat kanseri tedavisinin başarısı, araştırmamın amacı olan kanser lezyonlarını seçici olarak yok etme yeteneğine bağlıdır. Bu bölümde, 3 boyutlu kanser modelinde yüksek hassasiyetle komşu hücreleri mekanik olarak parçalara ayırdığı kanıtlanan, çökmeden önce terapötik ultrasona maruz bırakıldığında hızla genişleyen, tasarlanmış perflorokarbon yüklü nanodroplets’ı (ND’ler) tartışacağım.

Sunumun ikinci bölümünde, pFUS yoluyla immünoterapi geliştirme ile ilgili son araştırmalarımdan kısaca bahsedeceğim. İmmünoterapi ümit verici bir tedavi yöntemidir. Başarılı tedavinin önündeki bir engel, tümör mikro ortamının tedavi etkinliğini sınırlayan immün baskılayıcı karakteridir. Son çalışmalar, termal olmayan darbeli odaklanmış ultrasonun (pFUS) tümörlere karşı immün yanıtları başlatmak için potansiyel bir rolünün altını çizmektedir. Bu bölüm altında, farelerde farklı pik negatif basınçlarda (PNP) sonike meme veya melanom yan tümörlerinin sonuçlarını tartışacağım ve tümör mikroçevresinde IHC ve protein / sitokin analizi ile değişiklikleri ve dalak, lenfoid dokuların immün hücre popülasyonlarındaki değişiklikleri göstereceğim. ve IHC, H&E boyama ve FACS yöntemleriyle tümörler.

 

Konuşmacı Hakkında:

Ömer Aydın, şu anda Erciyes Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. 2017 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde ziyaretçi araştırmacı olarak bulundu. Ulusal Sağlık Enstitüsü’nde (NIH, ABD) Radyoloji ve Görüntüleme Bilimleri’nde doktora sonrası araştırmacı olarak bulundu (2016-2018). Lisans derecesini Başkent Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü’nden (2007), Yeditepe Üniversitesi’nden Yüksek Lisans Derecesi (2009) ve Michigan Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği’nden (2016) doktora derecesini aldı. Araştırması, SERS tabanlı biyosensör uygulamaları için Yüzeyle güçlendirilmiş Raman Spektroskopisinin, yumuşak litografinin geliştirilmesine odaklanmaktadır. Ayrıca, kemik metastazlarını etkili bir şekilde hedefleyebilen yeni “akıllı” partiküller gibi ilaç dağıtım sistemlerinin geliştirilmesi üzerinde çalıştı ve ultrason aracılı hücresel ablasyon için perflorokarbon yüklü nanodropletler tasarladı. Ayrıca, ultrason gibi görüntüleme sistemlerini izleyerek B ve T hücrelerini manipüle etmek için gen / ilaç yüklü partikül iletimini tasarlamakla ilgilenmektedir.